Kachní polévka s čínským zelím
160 min.
Ingredience
- Bujon z kachny [29086]
- 1kusBobkový list
- 200gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 3lžíceHusí sádlo
- 1lžíceNové koření celé
- 1lžícePepř černý celý
- 1kusPetržel kořen
- 3kusyRajčata
- 0,5lžíceSůl
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 4decilitryVíno červené
- 8decilitrůVoda pitná
- 150gramůŽaludky drůbeží
- 80kusůMrkev kořen
- 100gramůJátra kuřecí
- 120gramůKuřecí srdíčka
- 600gramůKachna mražená
- 200gramůZelí čínské
- 1kusCibule červená
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOvesné vločky
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 100gramůTopinambury
- 80gramůMrkev kořen
- 0,5lžíceLibeček
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1590 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
63 g
Sacharidy
168 g
Vláknina
66 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné čínské zelí a omytý libeček pokrájíme na tenké nudličky. Topinambury s mrkví oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, oloupanou červenou cibuli rozkrájíme na kolečka.
- 2V hrnci na 2 lžicích rozpuštěného másla podusíme zelí s mrkví, přidáme omyté ovesné vločky, sůl, pepř, kmín, sladkou papriku, promícháme a krátce, přibližně po 2 minuty zeleninu osmažíme. Přilijeme litr kachního bujonu, přidáme topinambury, vše povaříme 10 - 15 minut.
- 3V pánvi si na lžíci másla orestujeme červenou cibuli.
- 4Na každou porci polévky položíme kolečka cibule a podáváme.
- 5Bujón z kachny:
- 6Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme, vložíme do většího hrnce.
- 7Důkladně omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme lžíci celého pepře, lžíci nového koření, bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když dojde voda k varu, snížíme teplotu, pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.
- 8Mezitím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky, omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli rozkrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu přibližně 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.
- 9Šalvějové lístky omyjeme, přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.
- 10Hotový vývar scedíme. Necháme vychladnout a potom uložíme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).
- 11Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujónu, nebo bujón použijeme k vaření různých variací polévek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.