Kachní polévka s ovesnými vločkami
145 min.
Ingredience
- Bujon z kachny [29086]
- 1kusBobkový list
- 1kusCibule
- 1lžíceNové koření celé
- 1lžícePepř černý celý
- 1kusPetržel kořen
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 1kilogramKachna mražená
- 200gramůCeler bulvový
- 3lžíceHusí sádlo
- 150gramůJátra kuřecí
- 150gramůKuřecí srdíčka
- 3kusyRajčata
- 0,5lžíceSůl
- 4decilitryVíno červené
- 8decilitrůVoda pitná
- 150gramůŽaludky drůbeží
- 2kusyMrkev kořen
- 200gramůBrambory
- 100gramůPórek
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceOvesné vločky
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1575 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
124 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky. Očištěnou mrkev omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Očištěný pórek pokrájíme na tenká kolečka.
- 2V hrnci na rozpuštěném másle (2 lžíce) osmahneme dozlatova promyté (a odkapané) ovesné vločky, přidáme mrkev, 0,5 lžičky sladké papriky a krátce, asi 1 minutu, restujeme. Zalijeme 1 litrem kachního bujonu, přidáme brambory, dochutíme solí, kmínem, pepřem a povaříme 10-15 minut.
- 3V pánvi si na 1 lžíci másla zpěníme pokrájený pórek.
- 4Každou porci polévky ozdobíme kroužky pórku a podáváme.
- 5Bujon z kachny [29086]:
- 6Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme do většího hrnce.
- 7Důkladně omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky, přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.
- 8Mezitím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.
- 9Šalvějové lístky omyjeme, přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.
- 10Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).
- 11Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.