Kachní prsa s červeným vínem

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
16 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
739 mg
Cukr
274 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Marináda: smícháme plátky česneku, ocet a rozmarýn. Nařízneme
  • 2
    kůži kachních prsou a potřeme je marinádou. Necháme 30 minut chladit.
  • 3
    Kachní prsa položíme kůží dolů na pánev, přilijeme marinádu a 5-7 minut je podusíme. Otočíme a podusíme dalších 5 minut.
  • 4
    Do pánve přidáme víno a vývar zprudka svaříme dohusta. Přidáme rajský protlak, citronovou šťávu a prohřejeme.
  • 5
    Omáčku odstavíme a zašleháme do ní studené máslo. Jak se bude máslo rozehřívat, omáčka zhoustne. Ochutnáme ji, přisolíme a připepříme.
  • 6
    Kachní prsa nakrájíme na plátky a upravíme na vyhřáté talíře. Zalijeme je omáčkou, posypeme nasekanou rozmarýnou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.