Kachní prsa s červeným vínem
35 min.
Ingredience
- 1kilogramKachní prsa
- 125mililitrůHovězí vývar základní
- 125mililitrůVíno červené
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 25gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- Marináda
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
16 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
739 mg
Cukr
274 mg
Postup přípravy
- 1Marináda: smícháme plátky česneku, ocet a rozmarýn. Nařízneme
- 2kůži kachních prsou a potřeme je marinádou. Necháme 30 minut chladit.
- 3Kachní prsa položíme kůží dolů na pánev, přilijeme marinádu a 5-7 minut je podusíme. Otočíme a podusíme dalších 5 minut.
- 4Do pánve přidáme víno a vývar zprudka svaříme dohusta. Přidáme rajský protlak, citronovou šťávu a prohřejeme.
- 5Omáčku odstavíme a zašleháme do ní studené máslo. Jak se bude máslo rozehřívat, omáčka zhoustne. Ochutnáme ji, přisolíme a připepříme.
- 6Kachní prsa nakrájíme na plátky a upravíme na vyhřáté talíře. Zalijeme je omáčkou, posypeme nasekanou rozmarýnou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.