Kachní prsa se smaženou zeleninou

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
10 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachní prsa s kůží opláchneme, osušíme a kůži ostrým nožem nařežeme do tvaru čtverečků. Dbáme, abychom neprořízli maso. Osolíme z obou stran, stranu bez kůže dále opepříme a poprášíme zázvorem.
  • 2
    Prsa kůží dolu přitlačíme na suchou pánev a opečeme na velmi mírném plameni. Všechen vypečený tuk sléváme do hrnku. Když je kůžička křupavá, prsa otočíme, zakryjeme alobalem a na mírném plameni dopékáme, zhruba 3 minuty. Poté maso mimo sporák necháme odpočinout. Pokud by byla kachní prsa málo propečená, můžeme je ještě dopéci v troubě.
  • 3
    Všechnu zeleninu omyjeme, necháme okapat, očistíme a drobně pokrájíme, chilli papričku a cibuli na velmi jemno, česnek na plátky. Olej vlijeme do rozpálené wok pánve, zeleninu (vyjma cibulky)na něm zprudka asi 2 minuty smažíme. Poté přidáme ústřicovou a rybí omáčku (od každé pár kapek), vmícháme trochu vypečeného tuku z kachny, dobře promícháme a na závěr vmícháme cibulku.
  • 4
    Kachní prsa nakrájíme na plátky, necháme okapat tuk, a klademe je na porci usmažené zeleniny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.