Kachní prsa se smaženou zeleninou
80 min.
Ingredience
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1špetkaZázvor mletý
- 50gramůCuketa
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůBrokolice
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 8stroužkůČesnek
- 1kusPaprika červená
- 1kusChilli paprička
- 2kusyCibule lahůdková
- 2lžíceOlej sezamový
- 0,25lžičkaOmáčka rybí
- 0,25lžičkaOmáčka ústřicová
- 600gramůKachní prsa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
10 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kachní prsa s kůží opláchneme, osušíme a kůži ostrým nožem nařežeme do tvaru čtverečků. Dbáme, abychom neprořízli maso. Osolíme z obou stran, stranu bez kůže dále opepříme a poprášíme zázvorem.
- 2Prsa kůží dolu přitlačíme na suchou pánev a opečeme na velmi mírném plameni. Všechen vypečený tuk sléváme do hrnku. Když je kůžička křupavá, prsa otočíme, zakryjeme alobalem a na mírném plameni dopékáme, zhruba 3 minuty. Poté maso mimo sporák necháme odpočinout. Pokud by byla kachní prsa málo propečená, můžeme je ještě dopéci v troubě.
- 3Všechnu zeleninu omyjeme, necháme okapat, očistíme a drobně pokrájíme, chilli papričku a cibuli na velmi jemno, česnek na plátky. Olej vlijeme do rozpálené wok pánve, zeleninu (vyjma cibulky)na něm zprudka asi 2 minuty smažíme. Poté přidáme ústřicovou a rybí omáčku (od každé pár kapek), vmícháme trochu vypečeného tuku z kachny, dobře promícháme a na závěr vmícháme cibulku.
- 4Kachní prsa nakrájíme na plátky, necháme okapat tuk, a klademe je na porci usmažené zeleniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.