Kachní prsa v marinádě

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
21 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Marináda: smícháme pomerančovou šťávu, sójovou omáčku, sezamový olej, rýžové víno, med, strouhaný čerstvý zázvor, drcený česnek, mletý zázvor, podle chuti sůl a pepř.
  • 2
    Uděláme do kachních prsíček šikmé zářezy, obalíme je marinádou,
  • 3
    otočíme a necháme 30 minut v chladničce marinovat.
  • 4
    Prsíčka vyjmeme z marinády (marinádu uchováme). Rozpálíme olej, maso do něj vložíme a zprudka 10-12 minut doměkka smažíme a mícháme. Vmícháme marinádu a zvolna ji 2-3 minuty necháme svařit.
  • 5
    Před podáváním porce prsíček nakrájíme na plátky a rozdělíme je na talíře. Maso zalijeme horkou šťávou, obložíme ohřátou kukuřicí, ozdobíme fazolovými klíčky a praženými sezamovými semínky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.