Kachní prsa v marinádě
40 min.
Ingredience
- 1kilogramKachní prsa
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 100gramůFazolové klíčky
- 25gramůSezam - semena
- 250gramůKukuřičné paličky v sladkokyselém nálevu
- Marináda
- 200mililitrůPomerančová šťáva
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceOlej sezamový
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 1lžíceMed včelí
- 20gramůZázvor celý
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceZázvor mletý
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
21 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Marináda: smícháme pomerančovou šťávu, sójovou omáčku, sezamový olej, rýžové víno, med, strouhaný čerstvý zázvor, drcený česnek, mletý zázvor, podle chuti sůl a pepř.
- 2Uděláme do kachních prsíček šikmé zářezy, obalíme je marinádou,
- 3otočíme a necháme 30 minut v chladničce marinovat.
- 4Prsíčka vyjmeme z marinády (marinádu uchováme). Rozpálíme olej, maso do něj vložíme a zprudka 10-12 minut doměkka smažíme a mícháme. Vmícháme marinádu a zvolna ji 2-3 minuty necháme svařit.
- 5Před podáváním porce prsíček nakrájíme na plátky a rozdělíme je na talíře. Maso zalijeme horkou šťávou, obložíme ohřátou kukuřicí, ozdobíme fazolovými klíčky a praženými sezamovými semínky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.