Kachní zeleninová polévka s mandlemi
155 min.
Ingredience
- Bujon z kachny [29086]
- 1kusBobkový list
- 1kusCibule
- 1lžíceNové koření celé
- 1lžícePepř černý celý
- 1kusPetržel kořen
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 1kilogramKachna mražená
- 200gramůCeler bulvový
- 3lžíceHusí sádlo
- 150gramůJátra kuřecí
- 150gramůKuřecí srdíčka
- 3kusyRajčata
- 0,5lžíceSůl
- 4decilitryVíno červené
- 8decilitrůVoda pitná
- 150gramůŽaludky drůbeží
- 2kusyMrkev kořen
- 1gramPetržel kořen
- 100gramůPórek
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 100gramůMandle
- 3kusyRajčata
- 2gramyMrkev kořen
- 2špetkyZázvor mletý
- 200gramůTopinambury
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1564 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
123 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
15 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou zeleninu: mrkev, petržel, pórek a topinambury očistíme a omyjeme. Topinambury nakrájíme na kostičky. Mrkev, petržel a pórek pokrájíme na tenká kolečka. V hrnci na rozpuštěném másle zeleninu podusíme, dochutíme solí, pepřem, zázvorem, sladkou paprikou, zalijeme 1 litrem kachního bujonu, pomalu vaříme 10 minut.
- 2V pánvi osmažíme nasucho mandle a sušená pokrájená rajčata, která přidáme do hotové polévky, povaříme 5 minut a podáváme.
- 3Bujon z kachny [29086]:
- 4Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme do většího hrnce.
- 5Důkladně omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky, přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.
- 6Mezitím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.
- 7Šalvějové lístky omyjeme, přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.
- 8Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).
- 9Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.