Kalamáry s bambusovými výhonky a oříšky
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůKalamáry
- 500gramůZeleninová směs čínská - mražená
- 100gramůBambusové výhonky konzervované
- 100gramůPalmová srdíčka - sterilovaná
- 7lžicOlej palmový
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 100gramůVodní kaštany v nálevu
- 1kusCitrony
- 50gramůOříšky piniové
- 1,5lžičkyZázvor mletý
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
22 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Konzervované bambusové výhonky, palmová srdíčka a vodní kaštany scedíme a necháme odkapat. Pak zeleninu nakrájíme na plátky. Mraženou zeleninovou čínskou směs necháme trochu rozmrazit.
- 2Cibuli s česnekem očistíme a pokrájíme nadrobno. Zelenou petrželku omyjeme a pokrájíme nadrobno.
- 3Ve woku si rozpálíme olej a všechnu zeleninu za stálého míchání smažíme asi 4-5 minut. Přidáme piniové oříšky, ochutíme mletým zázvorem, solí, pepřem a přidáme kuchyňsky upravené kalamáry. Vše opékáme dalších 5 minut.
- 4Kalamáry podáváme horké, posypané petrželkou s plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.