Kalamáry s citronem a česnekem

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
29 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tři citrony omyjeme, vcelku je zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby na 20 minut při teplotě 200°C. Ještě za tepla jim odstraníme pecky, dáme do mixéru a spolu s olivovým olejem našleháme dohladka. Směs poté přecedíme a dáme stranou.
  • 2
    Očištěné a omyté kalamáry nakrájíme na tenké proužky, osolíme a opepříme dle chuti a zprudka opečeme na pánvi.
  • 3
    Do misky prolisujeme česnek, přidáme nahrubo nasekanou petrželku a nastrouháme citronovou kůru. Vše promícháme, zalijeme citronovou šťávou a pořádně zamícháme.
  • 4
    Na pánvi rozehřejeme máslo a opražíme na něm oříšky. Kalamáry poté rozložíme na talíř, posypeme oříšky a zalijeme první česnekovou směsí a následně citronovým pyré.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.