Kalamáry s citronem a česnekem
30 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
29 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Tři citrony omyjeme, vcelku je zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby na 20 minut při teplotě 200°C. Ještě za tepla jim odstraníme pecky, dáme do mixéru a spolu s olivovým olejem našleháme dohladka. Směs poté přecedíme a dáme stranou.
- 2Očištěné a omyté kalamáry nakrájíme na tenké proužky, osolíme a opepříme dle chuti a zprudka opečeme na pánvi.
- 3Do misky prolisujeme česnek, přidáme nahrubo nasekanou petrželku a nastrouháme citronovou kůru. Vše promícháme, zalijeme citronovou šťávou a pořádně zamícháme.
- 4Na pánvi rozehřejeme máslo a opražíme na něm oříšky. Kalamáry poté rozložíme na talíř, posypeme oříšky a zalijeme první česnekovou směsí a následně citronovým pyré.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.