Kalamáry v marinádě
55 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 1kusSalát ledový
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 3špetkySůl
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžičkaPetržel - nať
- 4stroužkyČesnek
- 600gramůKalamáry
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
7 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mírně rozmražené kalamáry vhodíme do vroucí vody se špetkou soli, vaříme půl hodiny, poté je scedíme a necháme vychladnout.
- 2V míse je promícháme s česnekem utřeným se dvěma špetkami soli, posypeme sušenými bylinkami a přelijeme dvěma lžícemi oleje. Dobře promícháme a necháme v lednici pod fólií několik hodin marinovat.
- 3Mezitím si z octa, cukru, špetky soli a zbylého oleje připravíme zálivku, do níž vmícháme opraný a na kousky natrhaný salát.
- 4Na talíři servírujeme marinované kalamáry se salátem v zálivce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.