Kalamáry v marinádě

55 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
7 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mírně rozmražené kalamáry vhodíme do vroucí vody se špetkou soli, vaříme půl hodiny, poté je scedíme a necháme vychladnout.
  • 2
    V míse je promícháme s česnekem utřeným se dvěma špetkami soli, posypeme sušenými bylinkami a přelijeme dvěma lžícemi oleje. Dobře promícháme a necháme v lednici pod fólií několik hodin marinovat.
  • 3
    Mezitím si z octa, cukru, špetky soli a zbylého oleje připravíme zálivku, do níž vmícháme opraný a na kousky natrhaný salát.
  • 4
    Na talíři servírujeme marinované kalamáry se salátem v zálivce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.