Kaltoun – polévka s drůbky
80 min.
Ingredience
- 350gramůKuřecí drůbky
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 2kusyCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1lžícePažitka
- 1,2litryVoda pitná
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceNudle domácí
- 2špetkyMuškátový květ
- 0,25kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
11 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté kuřecí drůbky (srdce, křídla, krk, žaludek, játra, křídla) dáme do vody, přidáme sůl, celý pepř, celou očištěnou cibuli, 2 stroužky česneku a uvaříme je doměkka. Polévka by měla během vaření jen probublávat. Drůbky vaříme minimálně 40 minut.
- 2Mezitím omyjeme a drobně pokrájíme petrželku s pažitkou. Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a druhou cibuli, kterou drobně pokrájíme a v hrnci na másle zpěníme. Přidáme na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu, promícháme a krátce orestujeme. Přilijeme scezený vývar z drůbků a vaříme zeleninu doměkka přibližně dalších 15 minut. Maso z drůbků obereme, pokrájíme a přidáme do polévky. 4–5 minut před koncem vaření vložíme do polévky 4 lžíce domácích nudlí, muškátový květ, petrželku, pažitku, polévku dochutíme podle potřeby solí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.