Kambala zapečená se zeleninou
45 min.
Ingredience
- 800gramůKambala
- 100gramůCibule
- 160gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůPaprika červená
- 40gramůStrouhanka
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 1stroužekČesnek
- 25gramůPetržel - nať
- 50mililitrůVíno bílé
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůOlej olivový extra panenský
- 35gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, žampiony nakrájíme na plátky, petželku posekáme na jemno, papriku zbavíme jádřince a zbytek krájíme na proužky, rajčata scedíme a trochu rozkrájíme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem a žampiony, zpěníme, přidáme rajčata, papriku, petrželku, osolíme, opepříme, podusíme do měkka.
- 2Pekáček vymažeme olejem, na dno vyskládáme filety z kambaly, pokapeme citronovou šťávou, přilijeme trochu vína, zakryjeme zeleninou se žampiony, posypeme strouhankou a ve vyhřáté troubě asi čtvrt hodiny zapékáme.
- 3Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.