Kančí guláš s hovězím masem

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
10 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso naložíme den předem do vody, přidáme, ocet, nové koření, celý pepř, bobkový list, zázvor, drcený jalovec.
  • 2
    Druhý den kančí maso nakrájíme spolu s hovězím masem na kostky, očištěné houby nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno nasekáme, česnek prolisujeme.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme sádlo, na něm zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa, osolíme, opepříme, orestujeme, podusíme ve vlastní šťávě až do vysmahnutí na tuk. Posypeme mletou paprikou, podlijeme troškou vody, přihodíme kostku masoxu. Když se masox úplně rozpustí, přidáme houby, kmín, mletý jalovec, čili koření, ovoníme majoránkou a dusíme téměř doměkka. Postupně přiléváme vodu, aby se guláš nepřipaloval. Ochutíme česnekem, zahustíme strouhankou a dovaříme. Hustotu guláše regulujeme vodou. Nakonec podle chuti dosolíme a odstavíme.
  • 4
    Guláš podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.