Kančí guláš s hovězím masem
110 min.
Ingredience
- 300gramůHouby čerstvé
- 500gramůCibule
- 30gramůČesnek
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 3gramyChilli koření mleté
- 600gramůKančí maso
- 400gramůHovězí maso zadní
- 3gramyKmín celý
- 3gramyJalovec
- 1kusMasox
- 600mililitrůVoda pitná
- 4gramyMajoránka
- 50gramůStrouhanka
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 360gramůChléb celozrnný žitný
- Nálev
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
10 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso naložíme den předem do vody, přidáme, ocet, nové koření, celý pepř, bobkový list, zázvor, drcený jalovec.
- 2Druhý den kančí maso nakrájíme spolu s hovězím masem na kostky, očištěné houby nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno nasekáme, česnek prolisujeme.
- 3V hrnci rozehřejeme sádlo, na něm zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa, osolíme, opepříme, orestujeme, podusíme ve vlastní šťávě až do vysmahnutí na tuk. Posypeme mletou paprikou, podlijeme troškou vody, přihodíme kostku masoxu. Když se masox úplně rozpustí, přidáme houby, kmín, mletý jalovec, čili koření, ovoníme majoránkou a dusíme téměř doměkka. Postupně přiléváme vodu, aby se guláš nepřipaloval. Ochutíme česnekem, zahustíme strouhankou a dovaříme. Hustotu guláše regulujeme vodou. Nakonec podle chuti dosolíme a odstavíme.
- 4Guláš podáváme s tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.