Kančí guláš s kořenovou zeleninou
130 min.
Ingredience
- 500gramůKančí maso
- 200gramůVepřové srdce
- 150gramůJátra vepřová
- 150gramůVepřové ledvinky
- 1000mililitrůMléko - podmáslí
- 1000mililitrůVývar z hovězích kostí
- 400gramůCibule
- 5stroužkůČesnek
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 150gramůHouby čerstvé
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 1gramBobkový list
- 3gramyJalovec
- 3gramyNové koření celé
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2gramyKmín drcený
- 600gramůRýže dušená
- 150gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
38 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z kančích vnitřností použijeme ledvinky, játra a srdíčko. Nemáme-li kančí, můžeme použít vepřové. Vnitřnosti odblaníme, důkladně omyjeme a spolu s kančím masem nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, houby na plátky, česnek prolisujeme, mrkev, petržel, celer nastrouháme nahrubo. Kančí vnitřnosti vložíme na pár hodin do kyselého mléka nebo podmáslí.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme kančí maso, okapané vnitřnosti a podusíme ve vlastní šťávě. Osolíme, opepříme, okmínujeme, okořeníme jalovcem, bobkovým listem, novým kořením, posypeme mletou paprikou, moukou, promícháme, podlijeme vývarem z kostí a dusíme téměř doměkka. Přidáme houby, česnek, zeleninu a dodusíme.
- 3Guláš upravíme na talíře, doplníme dušenou rýží a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.