Kančí guláš s uzeným masem a žampiony

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
39 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí přední maso odblaníme, nakrájíme na kostky, prorostlejší uzené maso rozkrájíme na menší kostičky, cibuli nadrobno, žampiony na plátky, křen nastrouháme a kapii pokrájíme na proužky. Česnek prolisujeme, pažitku posekáme na jemno.
  • 2
    V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme obě masa, osmažíme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, promícháme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, okmínujeme, ochutíme česnekem, okořeníme jalovcem, bobkovým listem a dusíme téměř do měkka. Nyní guláš ochutíme červeným vínem, rumem, přidáme žampiony, kapii, zahustíme strouhankou a dodusíme.
  • 3
    Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem, posypeme pažitkou, křenem, podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.