Kančí guláš s uzeným masem a žampiony
120 min.
Ingredience
- 1000gramůKančí maso
- 120gramůSádlo škvařené
- 200gramůCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 2gramyPaprika mletá pálivá
- 1000mililitrůHovězí vývar základní
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 20gramůČesnek
- 2gramyBobkový list
- 2gramyJalovec
- 2gramyKmín celý
- 100mililitrůVíno červené
- 50mililitrůRum
- 50gramůStrouhanka
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůUzená vepřová krkovička
- 100gramůKřen
- 100gramůKapie
- 30gramůPažitka
- 600gramůBrambory vařené
- 80gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
39 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kančí přední maso odblaníme, nakrájíme na kostky, prorostlejší uzené maso rozkrájíme na menší kostičky, cibuli nadrobno, žampiony na plátky, křen nastrouháme a kapii pokrájíme na proužky. Česnek prolisujeme, pažitku posekáme na jemno.
- 2V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme obě masa, osmažíme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, promícháme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, okmínujeme, ochutíme česnekem, okořeníme jalovcem, bobkovým listem a dusíme téměř do měkka. Nyní guláš ochutíme červeným vínem, rumem, přidáme žampiony, kapii, zahustíme strouhankou a dodusíme.
- 3Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem, posypeme pažitkou, křenem, podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.