Kančí karbanátky
45 min.
Ingredience
- 900gramůKančí maso
- 100gramůSlanina vepřová
- 2kusyŽemle tuková
- 100mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1gramMajoránka
- 2stroužkyČesnek
- 80gramůCibule
- 20gramůMáslo čerstvé
- 120gramůHořčice
- 300gramůChléb konzumní
- 200gramůStrouhanka
- 50gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
28 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kančí odřezky se slaninou umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, pokrájené houskynebo žemle namočíme v mléce a přidáme k masu. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, polovinu přidáme rovnou do mísy, druhou polovinu zpěníme na másle, poté přidáme k masu. Ovoníme majoránkou, přidáme prolisovaný česnek, vejce, přisypeme strouhanku a vypracujeme masové těsto.
- 2V pánvi rozpálíme olej, z těsta tvarujeme karbanátky, které dlaní trochu rozmáčkneme, vložíme do pánve a zvolna smažíme po obou stranách do růžova. Karbanátky podáváme s chlebem a pikantní hořčicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.