Kančí na víně
205 min.
Ingredience
- 2kilogramyKančí plec
- 2gramyJalovec
- 180gramůCibule
- 120gramůMrkev kořen
- 30mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVíno červené
- 100mililitrůKoňak Armaňak
- 8gramůBobkový list
- 5gramůTymián čerstvý
- 4gramyRozmarýn čerstvý
- 700mililitrůVývar telecí
- 10gramůCukr moučkový
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
- 6gramůPažitka
- 80mililitrůOlej olivový
- 30mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
22 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme koření, nakrájenou cibuli a mrkev. Zalijeme 30 ml oleje a necháme marinovat 24 hodin.
- 2Před vařením oddělíme maso od zeleniny a osmažíme je na rozpáleném oleji. Smažíme 25 minut.
- 3Maso dáme do hrnce, přidáme marinovanou zeleninu a restujeme dalších 30 minut. Zaprášíme moukou, přilijeme víno a armaňak.
- 4Vaříme 15 minut a poté vlijeme vývar, protlak, přidáme bylinky a cukr. Uvedeme k varu a přiklopené dusíme 90 minut.
- 5Těsně před servírováním vmícháme do omáčky nasekanou pažitku s utřeným česnekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.