Kančí rizoto
50 min.
Ingredience
- 1000gramůKančí kýta
- 1000gramůRýže dušená
- 100gramůOlej slunečnicový
- 250gramůCibule
- 200gramůPaprika červená
- 150gramůPórek
- 40gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůKoření grilovací
- 5gramůPodravka
- 2gramyHřebíček
- 4gramyKari koření
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1500mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
29 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kančí maso z kýty odblaníme, nakrájíme na menší kostičky, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, červenou papriku bez jádřince na tenké proužky, pórek na tenká kolečka, zelenou část pórku posekáme na jemno, sýr nastrouháme.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme maso s cibulí, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením, mletým hřebíčkem, kari kořením, osmahneme, posypeme mletou paprikou, podlijeme vývarem a zvolna dusíme do měkka. Přidáme papriku, kolečka pórku, dochutíme podravkou, krátce podusíme a odstavíme. Nyní přimícháme dušenou rýži, naběračkou tvoříme na talířích kopečky, které posypeme posekaným pórkem a strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.