Kapr na cibuli po ukrajinsku
30 min.
Ingredience
- 1kilogramKapr obecný
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 100mililitrůOlej slunečnicový
- 2kusyCibule
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaHřebíček
- 0,5lžičkaNové koření celé
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 2kusyBobkový list
- 1kusFeferony
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 20gramůCukr krupice
- 300mililitrůVývar rybí
- 600gramůBrambory vařené
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
25Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
135 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
734 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vykuchaného omytého kapra osušíme, vyjmeme páteř a nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Porce po obou stranách v kastrole na oleji opečeme a uložíme do tepla.
- 2Cibuli nakrájíme na kolečka a polovinu dáme osmažit do výpeku, do kterého jsme přidali máslo. Když cibule začne červenat, přidáme koření, nasekanou feferonku, cukr, ocet a druhou polovinu cibule.
- 3Vše zalijeme rybím vývarem, promícháme, podle chuti přisolíme, vložíme porce kapra a dáme ještě asi na 10 minut dusit.
- 4Porce ryby rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou a podáváme s vařenými bramborami, posypanými sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.