Kapr na cibuli po ukrajinsku

30 min.
Ukrajina

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
135 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
734 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykuchaného omytého kapra osušíme, vyjmeme páteř a nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Porce po obou stranách v kastrole na oleji opečeme a uložíme do tepla.
  • 2
    Cibuli nakrájíme na kolečka a polovinu dáme osmažit do výpeku, do kterého jsme přidali máslo. Když cibule začne červenat, přidáme koření, nasekanou feferonku, cukr, ocet a druhou polovinu cibule.
  • 3
    Vše zalijeme rybím vývarem, promícháme, podle chuti přisolíme, vložíme porce kapra a dáme ještě asi na 10 minut dusit.
  • 4
    Porce ryby rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou a podáváme s vařenými bramborami, posypanými sekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.