Kapr na olivách
95 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
823 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
54 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kapra očistíme, vykucháme a omyjeme, osolíme, pokapeme citronem a uděláme nožem několik zářezů hlubokých 5 mm po celém kaprovi.
- 2Připravíme směs, kterou budeme potřebovat k potření kapra:
- 3Do misky dáme olivový olej, přidáme k němu drobně pokrájený česnek, rozdrcený tymián, drobně nasekanou petrželku, sůl a pepř, vše dobře promícháme a tuto směs vetřeme do vytvořených zářezů, zbytkem směsi vytřeme vnitřek kapra.
- 4Očištěnou a omytou mrkev nastrouháme nahrubo, spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 5V pánvi na másle orestujeme krátce mrkev, přidáme rajčata, vypeckované olivy, sůl, zakryjeme pokličkou a dusíme do změknutí zeleniny.
- 6Kapra vložíme do vymaštěného pekáče, na kapra navrstvíme podušenou zeleninu a dáme do předehřáté trouby péct.
- 7Pečeme přibližně 45 minut při 175 °C a během pečení kapra poléváme vodou a výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.