Kapr na olivách

95 min.
Evropa

Postup přípravy

  • 1
    Kapra očistíme, vykucháme a omyjeme, osolíme, pokapeme citronem a uděláme nožem několik zářezů hlubokých 5 mm po celém kaprovi.
  • 2
    Připravíme směs, kterou budeme potřebovat k potření kapra:
  • 3
    Do misky dáme olivový olej, přidáme k němu drobně pokrájený česnek, rozdrcený tymián, drobně nasekanou petrželku, sůl a pepř, vše dobře promícháme a tuto směs vetřeme do vytvořených zářezů, zbytkem směsi vytřeme vnitřek kapra.
  • 4
    Očištěnou a omytou mrkev nastrouháme nahrubo, spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  • 5
    V pánvi na másle orestujeme krátce mrkev, přidáme rajčata, vypeckované olivy, sůl, zakryjeme pokličkou a dusíme do změknutí zeleniny.
  • 6
    Kapra vložíme do vymaštěného pekáče, na kapra navrstvíme podušenou zeleninu a dáme do předehřáté trouby péct.
  • 7
    Pečeme přibližně 45 minut při 175 °C a během pečení kapra poléváme vodou a výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.