Kapr na pivu po česku
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůPerník
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaSůl
- 750gramůKapr obecný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusMrkev kořen
- 4kusyBrambory
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
11 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté a vykostěné porce kapra nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a pokapeme octem. Necháme chvíli v chladu.
- 2Oloupanou cibuli, brambory a mrkev nakrájíme na kostičky. Cibuli zpěníme na másle, přidáme mrkev a brambory a zalijeme pivem. Povaříme 15 minut.
- 3Nakonec přidáme kostky ryby, nastrouhaný perník a 10 minut vše vaříme na mírném ohni. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.