Kapr na slovenský způsob

100 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
21 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapra vyvrhneme, očistíme od šupin, omyjeme, odřízneme hlavu, ploutve a kapra nakrájíme na podkovy. Mrkev, celer, petržel pokrájíme nahrubo, cibuli na čtvrtky.
  • 2
    Do hrnce nalijeme vodu, nysypeme do ní zeleninu s cibulí, celý pepř, nové koření, bobkový list, hřebíček, citronovou kůru, zakápneme octem a povaříme půl hodiny. Necháme zkaramelizovat cukr a přidáme ho do vývaru. Přilijeme víno, přidáme lžíci marmelády, kousky kapra nasolíme a vložíme do vývaru. Povaříme dalších 15 minut. Kapra vyjmeme, vývar přecedíme, zahustíme jíškou, podle chuti dosolíme, dosladíme a dokyselíme. Ještě chvíli povaříme a odstavíme.
  • 3
    Porce kapra upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme drcenými mandlemi. Podáváme s bílým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.