Kapr na víně s bramborovým salátem

70 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
26 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
12 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na salát uvaříme ve slupce brambory, slijeme a necháme mírně zchladnout. V mezičase oloupeme cibuli, rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do mísy, přidáme vinný ocet, med, sůl, pepř a promícháme. Okurky, bez špiček, nakrájíme na tenká kolečka, vaječné žloutky nastrouháme a přidáme do mísy. Teplé brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, přidáme do mísy s cibulí spolu s drobně posekanou petrželovou natí a zlehka promícháme.
  • 2
    Filety kapra na straně s kůží lehce nařežeme a celou plochu posypeme drobně pokrájeným, oloupaným česnekem a tymiánem. Směs do zářezů vtlačíme. Filety pokapeme 2 lžícemi oleje, osolíme a opepříme z obou stran. Zbylý olej rozpálíme na pánvi a pečeme na něm filety, nejprve kůží dolů. Po každé straně asi 5 minut. Na závěr opékání přilijeme víno a necháme odvařit alkohol.
  • 3
    Filety z kapra podáváme přelité omáčkou s bramborovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.