Kapr pečený po židovském způsobu

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1212 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
72 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
9 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené ovoce nasypeme do menšího hrnce a zalijeme rumem. Z jednoho chemicky neošetřeného citronu odkrájíme kůru, nakrájíme nadrobno a přidáme k ovoci. Počkáme, až směs přijde k varu. Pak hrnec odstavíme z plotny, směs mírně posolíme, vložíme lžíci cukru a 100 ml vína.
  • 2
    Přichystáme kastrol, do něhož vložíme sádlo a necháme rozpustit. Nasypeme lžíci cukru a počkáme, až zkaramelizuje. Zamícháme čtyři lžičky povidel. Přilijeme zbylé víno a neustále mícháme. Čekáme, až začne vřít, potom k tomuto základu přidáme ovoce s rumem a několik celých spařených a oloupaných mandlí.
  • 3
    Oškrábeme brambory a doměkka je uvaříme. Pak z nich slijeme vodu. Hrnec s brambory dáme zpět na plotnu a zalijeme je teplým mlékem a smetanou. Nejprve je kvedlačkou rozšťoucháme a potom vložíme máslo. Pomocí kuchyňského robotu s metlami rozšleháme a lehce osolíme.
  • 4
    Připravíme pánev. Kapří filety očistíme, osolíme a opepříme a potom z každé strany zprudka přibližně tři minuty opékáme na másle.
  • 5
    Pánev odstavíme z plotny a na filety poklademe švestky. Přestříkáme lehce rumem. Přidáme omáčku, bramborové pyré a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.