Kapr se studenou omáčkou
40 min.
Ingredience
- Na lák
- 300mililitrůVoda pitná
- 6kusůNové koření celé
- 8kusůPepř černý celý
- 2kusyBobkový list
- 90mililitrůOcet kvasný lihový
- 40gramůCukr krupice
- 0,25lžičkaSůl
- Na omáčku
- 3kusyRajčata
- 120gramůHouby nakládané
- 1lžíceKerblík
- 1lžícePažitka
- 2špetkyPepř černý mletý
- 80gramůMajonéza
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
28 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Filety z kapra naporcujeme, pažitku a kerblík nasekáme nadrobno.
- 2V rendlíku přivedeme do varu vodu s cukrem, solí, octem a kořením, stáhneme plamen a na mírném plameni vaříme 10 minut. Do láku vložíme porce kapra a pod poklicí na mírném plameni z každé strany vaříme 5 minut. Rybu z láku opatrně přeložíme do mísy a pod fólií necháme v chladničce vystudit.
- 3V mezičase připravíme omáčku. Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na kousky. V misce promícháme scezené nakládané houby, rajčata, bylinky, sůl, pepř a majonézu.
- 4Vychlazeného kapra podáváme s připravenou houbovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.