Kapr v kořeněné marinádě
60 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKapr obecný
- 120mililitrůOcet kvasný lihový
- 400mililitrůVoda pitná
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2kusyBobkový list
- 6kusůPepř černý celý
- 4kusyNové koření celé
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 2kusyCibule
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel kořen
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaHořčičné semínko
- 0,5lžíceCukr krupice
- 0,5lžičkaCelerové semínko
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
14 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kapra vykucháme, očistíme a nakrájíme na 6 porcí.
- 2V širokém kastrole svaříme ve vodě ocet, sójovou omáčku, pepř, nové koření, bobkový list, hořčičná a celerová semínka, česnek, chilli papričku, hrubě nasekané cibule, kořenovou zeleninu nakrájenou na velké kostky, sůl a cukr. Směs na mírném plameni vaříme zhruba 15 minut, poté do marinády vložíme v jedné vrstvě porce kapra a dbáme, aby byly ponořené. Rybu v marinádě zahříváme, ale nevaříme. Po 1/2 hodině kastrol odstavíme a rybu v marinádě necháme vychladnout. Poté ji opatrně vložíme na servírovací mísu, přelijeme přecezenou marinádou a v chladničce necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.