Kapřík na víně
45 min.
Ingredience
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaMuškátový květ
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyHřebíček
- 150mililitrůVíno bílé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCibule
- 1kusCitrony
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaŠafrán
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kilogramKapr obecný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
20 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
478 mg
Postup přípravy
- 1Osolíme a opepříme připravené porce ryby a na másle je opečeme.
- 2Přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme ji, přidáme petrželku, citrónovou šťávu a kůru, hřebíčky, šafrán, muškátový květ, podlijeme vínem a masovým vývarem a dusíme.
- 3Vzniklou šťávou maso poléváme. Po 15 minutách vyndáme porce ryb a dáme na teplé místo.
- 4Šťávu zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme a povaříme.
- 5Necháme v prolisované šťávě prohřát porce kapra a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.