Kapustová polévka s lančmítem

110 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kostičky a dáme vařit do 1 litru bujonu z kořenové zeleniny. Budeme je vařit přibližně 10-12 minut. Přidáme sůl a kmín.
  • 2
    Mezitím si omyjeme kapustu a nakrájíme na nudličky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Luncheon Meat (lančmít) dáme do misky a rozmačkáme ho vidličkou a s kapustou ho doložíme do polévky přibližně v polovině vaření brambor. Dochutíme pepřem.
  • 3
    V pánvi si na másle osmažíme dozlatova cibulku a polovinu přidáme do polévky a dochutíme solí.
  • 4
    Každou porci ozdobíme kolečky zbylé osmažené cibulky a podáváme.
  • 5
    Bujon z kořenové zeleniny [30788]:
  • 6
    Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a pórek a vše pokrájíme na menší kusy. Oloupané cibule - šalotku rozkrojíme na poloviny.
  • 7
    Omyjeme bylinky: petrželovou nať, estragon, saturejku a bazalku. Pak je nakrájíme.
  • 8
    V hrnci na slunečnicovém oleji cibuli restujeme dozlatova, pak přidáme zeleninu s bylinkami, promícháme a dusíme asi 5-7 minut.
  • 9
    Přilijeme 1.5 litru vody, přidáme mořskou sůl, celý černý pepř a bobkový list.
  • 10
    Polévku vaříme 1 hodinu tak, aby jen probublávala. Po uvaření ji scedíme a dáme vychladit. Z vychlazeného vývaru odstraníme tuk a tak získáme čistý zeleninový bujon, který použijeme k přípravě zeleninových polévek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.