Karbanátky s feta sýrem

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1043 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
81 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na tzatziki omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme okurku. V sítu ji osolíme a necháme okapat, poté ještě vymačkáme přebytečnou šťávu. V míse promícháme okurku s česnekem, který jsme utřeli se solí, citronovou šťávou, pepřem, jogurtem a jemně posekanými lístky máty. Pečlivě promícháme a necháme pod fólií vychladit.
  • 2
    Na karbanátky namočíme pokrájené rohlíky do vody, oloupeme česnek, cibuli a jemně nakrájíme. Petrželovou nať drobně posekáme, sušená rajčata pokrájíme, feta sýr rozdrobíme.
  • 3
    Cibuli s česnekem orestujeme na olivovém oleji a necháme zchladnout.
  • 4
    V míse promícháme maso s vymačkanými rohlíky, rozšlehaným vejcem, petrželkou, solí, pepřem, rajčaty, sýrem a osmaženou cibulí s česnekem. Masu pečlivě promícháme.
  • 5
    Z hmoty tvoříme karbanátky, obalíme obou stran v hladké mouce a na mírném plameni pomalu po obou stranách smažíme v oleji.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.