Karbanátky s feta sýrem
90 min.
Ingredience
- 200mililitrůVoda pitná
- 1stroužekČesnek
- 1kusCibule
- 800gramůMaso mleté - mix
- 2lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceOlej olivový
- 50gramůRajčata sušená sterilovaná
- 100gramůSýr Feta
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyŽemle tuková
- 80mililitrůOlej rostlinný
- Na tzatziki
- 1kusOkurky
- 2špetkySůl
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžíceMáta
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100gramůŘecký jogurt
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1043 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
81 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na tzatziki omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme okurku. V sítu ji osolíme a necháme okapat, poté ještě vymačkáme přebytečnou šťávu. V míse promícháme okurku s česnekem, který jsme utřeli se solí, citronovou šťávou, pepřem, jogurtem a jemně posekanými lístky máty. Pečlivě promícháme a necháme pod fólií vychladit.
- 2Na karbanátky namočíme pokrájené rohlíky do vody, oloupeme česnek, cibuli a jemně nakrájíme. Petrželovou nať drobně posekáme, sušená rajčata pokrájíme, feta sýr rozdrobíme.
- 3Cibuli s česnekem orestujeme na olivovém oleji a necháme zchladnout.
- 4V míse promícháme maso s vymačkanými rohlíky, rozšlehaným vejcem, petrželkou, solí, pepřem, rajčaty, sýrem a osmaženou cibulí s česnekem. Masu pečlivě promícháme.
- 5Z hmoty tvoříme karbanátky, obalíme obou stran v hladké mouce a na mírném plameni pomalu po obou stranách smažíme v oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.