Karbanátky s kukuřicí
30 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2kusyŽemle tuková
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1000gramůMaso mleté - mix
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 4lžícePetržel - nať
- 3lžičkyHořčice
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
37 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
815 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žemle namočíme do studené vody a vymačkáme. Na másle necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Z mletého masa, vajec, hořčice, kukuřice, vymačkané žemle a nasekané petrželky vypracujeme směs. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 2Z masové směsi tvarujeme karbanátky a pečeme je na rozehřátém oleji na pánvi asi 4 minuty po každé straně.
- 3Podáváme s bramborovu kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.