Karbanátky s mrkvovým krémem
50 min.
Ingredience
- 70gramůSlunečnice - semena
- 1kusPetržel - nať
- 1kusBazalka
- 40gramůSýr Parmezán
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 450gramůMaso mleté - mix
- 75gramůStrouhanka
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 1lžičkaSůl
- 5lžicOlej slunečnicový
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
59 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Slunečnicová semínka nasucho opražíme a 1 lžíci ponecháme stranou. Omyté bylinky, slunečnicová semínka a oloupaný česnek rozmixujeme, vmícháme zbylá semínka, nastrouhaný sýr a 3 lžíce oleje.
- 2Oloupanou mrkev nakrájíme na plátky a opečeme na másle. Přilijeme vývar a dusíme 10 minut. Rozmixujeme, přidáme smetanu, osolíme a opepříme.
- 3Mleté maso smícháme se strouhankou, hořčicí a vejcem, osolíme a opepříme. Ze směsi vytvarujeme 8 kuliček a mírně je zploštíme. Do středu každé dáme bylinkovou náplň, zabalíme do tvaru karbanátku a smažíme na oleji 10-12 minut.
- 4Podáváme s mrkvovým krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.