Karbanátky z brambor a hub

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
73 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
170 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvičce si rozehřejeme máslo a prolisujeme do něj stroužek česneku. Přidáme nakrájené čerstvé houby a asi 5 minut opékáme.
  • 2
    V osolené vodě si do měkka uvaříme na kostičky nakrájené brambory, vodu scedíme a brambory necháme okapat. Ještě teplé je rozmačkáme v misce, do té pak přidáme opečené houby, rozšlehané vejce a nakrájenou pažitku. Směs osolíme a opepříme.
  • 3
    Nyní už tvarujeme karbanátky, které nakonec obalíme v hladké mouce.
  • 4
    Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran do zlatova.
  • 5
    Hotové karbanátky podáváme na předehřátých talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.