Karbanátky z brambor a hub
50 min.
Ingredience
- 450gramůBrambory
- 180gramůHouby čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2špetkySůl
- 1kusVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 10gramůPažitka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1šálekOlej rostlinný
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 800mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
73 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
170 mg
Postup přípravy
- 1Na pánvičce si rozehřejeme máslo a prolisujeme do něj stroužek česneku. Přidáme nakrájené čerstvé houby a asi 5 minut opékáme.
- 2V osolené vodě si do měkka uvaříme na kostičky nakrájené brambory, vodu scedíme a brambory necháme okapat. Ještě teplé je rozmačkáme v misce, do té pak přidáme opečené houby, rozšlehané vejce a nakrájenou pažitku. Směs osolíme a opepříme.
- 3Nyní už tvarujeme karbanátky, které nakonec obalíme v hladké mouce.
- 4Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran do zlatova.
- 5Hotové karbanátky podáváme na předehřátých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.