Karbanátky z rybího masa
65 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 400gramůTuňák v oleji
- 150gramůStrouhanka
- 2kusyŠalotka
- 1hrstPetržel - nať
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 2lžíceOlej rostlinný
- 100gramůMajonéza
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
34 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, oškrábeme a vaříme v osolené vodě 15 minut, až změknou. Poté je slijeme a v misce rozšťoucháme s majonézou, necháme 30 minut chladnout.
- 2Omyté šalotky a petrželovou nať jemně nasekáme, rybí maso rozebereme na kousky a vše zamícháme do rozšťouchaných brambor. Směs podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Vytvoříme placky, poprášíme je moukou a obalíme v rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
- 4V pánvi rozpálíme olej a karbanátky na něm opékáme 3-4 minuty po každé straně, dokud nemají zlatavou barvu a nejsou křupavé. Opečené zbavíme přebytečného tuku savým papírovým ubrouskem.
- 5Podáváme ozdobené citronem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.