Karbanátky z vařeného masa a brambor
90 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- Na brambory
- 400gramůBrambory
- 1litrVoda pitná
- Na obalení
- Na vaření masa
- 500gramůVepřová plec
- 0,5lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
737 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
52 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Syrové brambory uvaříme ve slupce, slijeme, oloupeme a nakrájíme na kostky.
- 2Vychladlé maso nakrájíme na kousky (vývar použijeme na polévku) a spolu s vařenými bramborami umeleme. Do směsi vmícháme sůl, pepř, rozšlehané vejce, hrubou mouku a jemně nasekanou petrželovou nať. Ze vzniklé hmoty tvarujeme karbanátky, obalujeme v rozšlehaném vejci, strouhance a smažíme po obou stranách dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.