Karbanátky ze špenátu a brambor

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce do měkka, oloupeme a nastrouháme na jemno. Špenát očistíme, opereme, nakrájíme, osolíme, v rendlíku dusíme ve vlastní šťávě zhruba 10 minut. Poté ho přeložíme do mísy a necháme vychladnout. Cibuli pokrájíme na jemno, petrželovou nať rozsekáme nadrobno.
  • 2
    Poté přidáme ke špenátu brambory, rozšlehaná vejce, cibuli, nať, strouhanku, sůl, pepř a dobře propracujeme. Z utvořené hmoty tvarujeme karbanátky, obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem, strouhance a smažíme v rozpáleném oleji.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.