Karbanátky ze špenátu a brambor
55 min.
Ingredience
- 250gramůBrambory
- 600mililitrůVoda pitná
- 1kilogramŠpenát listový čerstvý
- 1kusCibule
- 3lžícePetržel - nať
- 80gramůStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 80mililitrůOlej rostlinný
- Na obalení
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 80gramůStrouhanka
- 50mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce do měkka, oloupeme a nastrouháme na jemno. Špenát očistíme, opereme, nakrájíme, osolíme, v rendlíku dusíme ve vlastní šťávě zhruba 10 minut. Poté ho přeložíme do mísy a necháme vychladnout. Cibuli pokrájíme na jemno, petrželovou nať rozsekáme nadrobno.
- 2Poté přidáme ke špenátu brambory, rozšlehaná vejce, cibuli, nať, strouhanku, sůl, pepř a dobře propracujeme. Z utvořené hmoty tvarujeme karbanátky, obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem, strouhance a smažíme v rozpáleném oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.