Karbanátky ze sušených hub
40 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 100gramůHouby sušené
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžícePetržel - nať
- 2kusyŽemle tuková
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaMajoránka
- 80gramůStrouhanka
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
12 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Směs omytých sušených hub namočíme do 0,5 litru studené vody na 15 minut, pak je scedíme, dáme do kastrolku s 0,5 litrem čisté vody, přidáme drcený kmín a sůl a houby 10 minut pomalu povaříme.
- 2Očistíme cibuli s česnekem, cibuli drobně pokrájíme. Omyjeme petrželovou nať a též ji drobně pokrájíme. Žemle namočíme do mléka.
- 3Houby, vymačkané žemle a česnek pomeleme na masovém strojku.
- 4V míse vše smícháme s vejci, cibulí, majoránkou, čerstvou petrželkou a pepřem. Houbovou směs podle chuti dosolíme, vytvoříme si malé kulaté karbanátky, které obalíme ve strouhance a usmažíme v pánvi na rozpáleném oleji do zlatohněda z každé strany. Smažíme je přibližně 4–5 minut z každé strany, podáváme je teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.