Karbanátky ze sušených hub

40 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
12 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Směs omytých sušených hub namočíme do 0,5 litru studené vody na 15 minut, pak je scedíme, dáme do kastrolku s 0,5 litrem čisté vody, přidáme drcený kmín a sůl a houby 10 minut pomalu povaříme.
  • 2
    Očistíme cibuli s česnekem, cibuli drobně pokrájíme. Omyjeme petrželovou nať a též ji drobně pokrájíme. Žemle namočíme do mléka.
  • 3
    Houby, vymačkané žemle a česnek pomeleme na masovém strojku.
  • 4
    V míse vše smícháme s vejci, cibulí, majoránkou, čerstvou petrželkou a pepřem. Houbovou směs podle chuti dosolíme, vytvoříme si malé kulaté karbanátky, které obalíme ve strouhance a usmažíme v pánvi na rozpáleném oleji do zlatohněda z každé strany. Smažíme je přibližně 4–5 minut z každé strany, podáváme je teplé i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.