Kari rizoto se zeleným chřestem

50 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1015 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
41 g
Sacharidy
133 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelený chřest omyjeme, očistíme, spodní dřevnatou část odkrojíme a nakrájíme na špalíčky. Šalotku očistíme a najemno nasekáme.
  • 2
    V kastrolu převaříme zeleninový vývar se lžičkou kari koření. Na suché pánvi opražíme nahrubo nasekané mandle.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme lžíci másla a šalotku s chřestem a polovinou opražených mandlí na něm dusíme. Asi po 3 minutách přidáme rýži a osmahneme ji. Podlijeme bílým vínem a krátce povaříme.
  • 4
    Poté přilijeme třetinu zeleninového vývaru s kari a necháme rýži nasáknout, poté přilijeme další třetinu a nakonec třetinu poslední. Po celou dobu mícháme, aby se vývar důkladně vsákl do rýže.
  • 5
    Nakonec do rizota přimícháme zbytek másla, nastrouhaný ementál a najemno nasekanou pažitku. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.