Kari rizoto se zeleným chřestem
50 min.
Ingredience
- 500gramůChřest zelený
- 2kusyŠalotka
- 1,5litryVývar zeleninový
- 1lžičkaKari koření
- 3lžíceMandle
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPažitka
- 400gramůRýže Arborio
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1015 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
41 g
Sacharidy
133 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zelený chřest omyjeme, očistíme, spodní dřevnatou část odkrojíme a nakrájíme na špalíčky. Šalotku očistíme a najemno nasekáme.
- 2V kastrolu převaříme zeleninový vývar se lžičkou kari koření. Na suché pánvi opražíme nahrubo nasekané mandle.
- 3Na pánvi rozpálíme lžíci másla a šalotku s chřestem a polovinou opražených mandlí na něm dusíme. Asi po 3 minutách přidáme rýži a osmahneme ji. Podlijeme bílým vínem a krátce povaříme.
- 4Poté přilijeme třetinu zeleninového vývaru s kari a necháme rýži nasáknout, poté přilijeme další třetinu a nakonec třetinu poslední. Po celou dobu mícháme, aby se vývar důkladně vsákl do rýže.
- 5Nakonec do rizota přimícháme zbytek másla, nastrouhaný ementál a najemno nasekanou pažitku. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.