Karotkový krém s kuřecími nočky
50 min.
Ingredience
- Nočky
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 1kusŽemle tuková
- 1lžičkaPažitka
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůKuřecí prsa
- 2kusyCibule
- 2kusyBrambory
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 6kusůMrkev kořen
- 1špetkaPepř bílý
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
44 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nakrájenou mrkev orestujeme na másle, přidáme cibuli, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, zalijeme smetanou a trochou vody.
- 2Přidáme na kousky nakrájené brambory a uvaříme doměkka. Poté vše rozmixujeme a prolisujeme na jemný krém.
- 3Na nočky namočíme žemli do smetany a společně s kuřecím masem, solí, pepřem a bylinkami rozmixujeme na jemné pyré. Vytváříme nočky, které vaříme cca 10min ve vroucí vodě.
- 4Polévku rozdělíme do misek, vložíme nočky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.