Katalánské kuře

115 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1357 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
84 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
9 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Broskve rozpůlíme a vypeckujeme. Strouhanku smícháme s polovinou piniových oříšků, vejcem a tymiánem. Jednu broskev nakrájíme na kostičky a vmícháme do směsi se strouhankou. Osolíme a opepříme. Nádivku vložíme do dutiny kuřete mezi masem a kůží. Kuře dáme na pekáče. Křídla zasuneme pod kuře. Na závěr kuře posypeme mletou skořicí.
  • 2
    Kuře zakryjeme alobalem a pečeme asi 1 hodinu v troubě na 190 °C. Během pečení je občas potřeme vypečenou šťávou.
  • 3
    Odstraníme alobal a kuře polijeme koňakem. Kuře vrátíme do trouby a pečeme ještě 30 minut.
  • 4
    Rozpůlené broskve posypeme zbývajícími piniovými oříšky a dáme na posledních 10 minut ve vhodné nádobě do trouby ke kuřeti.
  • 5
    Hotové kuře podáváme ozdobené půlkami broskví. Ze šťávy v pekáči sesbíráme tuk, do šťávy vmícháme smetanu a omáčku opatrně prohřejeme. Podáváme v omáčníku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.