Katalánské kuře
115 min.
Ingredience
- 200mililitrůKoňak Armaňak
- 60gramůStrouhanka
- 80gramůTymián čerstvý
- 4kusyBroskve
- 1kusKuře
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůOříšky piniové
- 15gramůSkořice mletá
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 80mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1357 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
84 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
9 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Broskve rozpůlíme a vypeckujeme. Strouhanku smícháme s polovinou piniových oříšků, vejcem a tymiánem. Jednu broskev nakrájíme na kostičky a vmícháme do směsi se strouhankou. Osolíme a opepříme. Nádivku vložíme do dutiny kuřete mezi masem a kůží. Kuře dáme na pekáče. Křídla zasuneme pod kuře. Na závěr kuře posypeme mletou skořicí.
- 2Kuře zakryjeme alobalem a pečeme asi 1 hodinu v troubě na 190 °C. Během pečení je občas potřeme vypečenou šťávou.
- 3Odstraníme alobal a kuře polijeme koňakem. Kuře vrátíme do trouby a pečeme ještě 30 minut.
- 4Rozpůlené broskve posypeme zbývajícími piniovými oříšky a dáme na posledních 10 minut ve vhodné nádobě do trouby ke kuřeti.
- 5Hotové kuře podáváme ozdobené půlkami broskví. Ze šťávy v pekáči sesbíráme tuk, do šťávy vmícháme smetanu a omáčku opatrně prohřejeme. Podáváme v omáčníku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.