Kebab na grilu

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
134 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
11 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na poloviny překrojíme papriky, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Očistíme a podélně rozkrojíme cuketu, pokrájíme též na kousky jako papriky. Papriky a cukety dáme do mísy.
  • 2
    Očistíme a podélně rozkrojíme lilky na čtvrtiny. Oloupeme a na 8 stejných klínků rozkrojíme cibule. Přidáme do mísy pokrájený lilek a cibuli.
  • 3
    V misce ušleháme olivový olej, rozmarýn, citronovou šťávu, česnek, sůl a pepř. Zálivkou přelijeme zeleninu a zamícháme, aby se v ní obalila.
  • 4
    Rozehřejeme gril. Na 8 kovových jehel napícháme zeleninu. Kebaby rozmístíme na mřížku a grilujeme 10 minut, občas otočíme.
  • 5
    Poté necháme okapat a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.