Kebab z hovězího masa a sýru feta
23 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí maso mleté
- 60gramůStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 130gramůSýr Feta
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůCibule
- 2lžičkyKmín celý
- 20gramůCitronová kůra
- 10gramůPetržel - nať
- 10gramůOregano čerstvé
- 4kusyRajčata
- 100gramůSalát hlávkový
- 1lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
17 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Sýr rozdrolíme, česnek a cibuli oloupeme, nastrouháme na struhadle. Petrželku a oregano opláchneme, posekáme na jemno. Rajčata nakrájíme na osminky. Salát omyjeme, necháme dobře okapat.
- 2Maso smícháme se sýrem, vejci, strouhankou, oreganem a petrželkou, kmínem, cibulí, česnekem a citronovou kůrou. Směs dobře propracujeme, vytvarujeme do 8 válečků, které následně napíchneme na grilovací jehly. Kebaby ogrilujeme na grilovací pánvi po dobu 8 minut. Servírujeme s oblohou z rajčat a salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.