Kebab z jehněčího masa a ančoviček
55 min.
Ingredience
- 500gramůJehněčí maso mleté
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 100gramůAnčovičky konzervované
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- Na salát
- 200gramůRajčata
- 1kusCibule
- 100gramůOlivy černé
- 30gramůBazalka
- 20mililitrůOlej olivový extra panenský
- 20mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
40 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mleté jehněčí, nasekané ančovičky, cibuli pokrájenou na jemno, sůl, pepř, prolisovaný česnek, rozmarýn, dobře prohněteme a vypracujeme 12 válečků, které necháme 30 minut uležet.
- 2Válečky napíchujeme na špejle, grilujeme za častého otáčení přibližně 10 minut. Mezitím si uděláme salát. V míse smícháme plátky rajčat, rozpůlené olivy, kolečka cibule a bazalkové listy, zalijeme olivovým olejem a pokapeme citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.