Kedlubnová polévka se smetanou

135 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
31 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
13 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a omyjeme kedlubny, brambory a česnek. Kedlubny pokrájíme na nudličky, brambory na kostičky a česnek prolisujeme. Očištěné fazolové lusky pokrájíme na menší kousky.
  • 2
    V hrnci na rozpuštěném másle podusíme kedlubny s česnekem, přilijeme 1 litr zeleninového bujonu, vložíme do něj brambory a fazolové lusky.
  • 3
    Když polévka přijde k varu, snížíme teplotu, dochutíme solí, mletým římským kmínem a mletým kardamomem a zeleninu vaříme 5 -7 minut.
  • 4
    Nakonec zamícháme 1 dl smetany s omytou pokrájenou petrželovou natí a podáváme.
  • 5
    Zeleninový bujon [30258]:
  • 6
    Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.
  • 7
    V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.
  • 8
    Přilijeme 0.5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,
  • 9
    svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.
  • 10
    Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.
  • 11
    Případně dochutíme solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.