Klasická Paella
60 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 300gramůRýže loupaná
- 300gramůKuře
- 200gramůVepřová pečeně
- 50gramůSlanina vepřová
- 100gramůGarnát obecný
- 100gramůSépie
- 200gramůHrášek
- 200gramůRajčata
- 250gramůMušle slávky
- 5gramůŠafrán
- 30gramůPetržel - nať
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
936 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
46 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Pokrájíme kuře bez kůže a vepřovou pečeni na kousky. Pokrájíme na kostičky syrovou šunku a uzenou slaninu, oloupeme stroužky česneku, vykrojíme z nich případný zelený střed a stroužky nasekáme. Oloupeme a jemně nasekáme cibuli, jemně nasekáme petrželku.
- 2Nalijeme do vhodné litinové pánve olej, přidáme máslo a jakmile se směs rozehřeje, smažíme na ní 15 minut nasekanou cibuli, kousky kuřete, vepřového masa a slaniny. Pak přidáme garnáty a sépie a vše občas zamícháme.
- 3Jakmile se vše zbarví, přidáme nasekaný česnek a pokrájená rajčátka a pod pokličkou vše na mírném plameni pár minut podusíme. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem, pak přidáme na kostičky pokrájenou šunku a hrášek, vše dobře promícháme a přilijeme dostatečné množství vařící vody, ve které jsme rozmíchali šafrán. Vše ještě promícháme a přisypeme rýži.
- 4Vaříme na mírném plameni, dokud nebude rýže měkká (což potrvá 12-18 minut). Pět minut před koncem vaření přidáme dobře omyté slávky. Po chvíli stáhneme pánev z ohně a hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme paellu na stůl v pánvi, ve které se vařila.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.