Klobásy v čočce

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
17 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
28 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vložíme čočku a bobkové listy, zalijeme vodou a přivedeme k varu a 30 minut zvolna vaříme, aby čočka změkla. Vodu slijeme a čočku dáme stranou.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji několik minut smažíme, až změkne. Přidáme kostky brambor, celeru, mrkve, nakrájená oloupaná rajčata a vaříme dalších
  • 3
    10 minut, až se zelenina částečně osmaží. Děrovanou naběračkou zeleninu vyjmeme a dáme stranou.
  • 4
    Do hrnce přisypeme mouku, mícháme a smažíme 1 minutu. Postupně přidáváme vývar. Uvedeme k varu, stále mícháme a 2-3 minuty omáčku vaříme. Do omáčky přidáme čočku s osmaženou zeleninou, petrželku, šalvěj, podle chuti sůl a pepř. Zamícháme a směs vyklopíme do žáruvzdorné zapékací mísy.
  • 5
    Na povrch dáme klobásy a 30 minut pečeme v předehřáté troubě při 190 °C, až klobásy celé zhnědnou a dobře se propečou. Před podáváním ozdobíme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.