Knedlíčková polévka čirá
170 min.
Ingredience
- Kořenící marináda
- 9gramůSůl
- 5,5gramůCibulka jarní
- 6gramůČesnek
- 5mililitrůOcet vinný
- 300gramůHovězí maso zadní
- 3,5litryVoda pitná
- 5,5gramůCibulka jarní
- 6gramůČesnek
- 153gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 160gramůSýr sójový - Tofu
- 200gramůFazole
- 10gramůPetržel - nať
- 13mililitrůOlej stolní
- 9gramůSůl
- 32mililitrůOmáčka sójová
- 160gramůZelí Kimči
- 200gramůKapusta růžičková
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
10 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
5 g
Cukr
443 mg
Postup přípravy
- 1Opláchnuté maso přivedeme k varu v hrnci s vodou a na mírném plameni ho vaříme dále 30 minut. Po této době přidáme k masu oloupanou cibuli a česnek a vaříme dalších 20 minut. Potom masový vývar odstavíme z ohně a zcedíme ho přes utěrku. Z mouky, vody a špetky soli uhněteme těsto, které zabalíme do vlhké utěrky a necháme ho 30 minut odpočinout. Zelné kimči očistíme, vyřízneme košťál a nasekáme ho najemno. Z nasekaného kimči vymačkáme šťávu. Sýr Tofu rozmačkáme v utěrce. Růžičkovou kapustu očistíme a opláchneme. Na pánvi usmažíme nerozmíchaná vejce tak, aby byl zachován oválný tvar žloutků a bílků. Usmažená vejce nakrájíme na kosočtverce. Sójový ocet smícháme s vodou a octem.
- 2Prosolené fazolové klíčky povaříme 2 minuty v páře, nasekáme je na kousky a vymačkáme z nich vodu mnutím v utěrce. Uvařené maso nakrájíme na jemné kousky a smícháme ho s kousky zelného kimči, sýrem Tofu a vařenými fazolovými klíčky a tuto směs dochutíme kořením. Odpočaté těsto rozválíme a vykrájíme z něj kulaté placičky asi o průměru 8 cm. Na tyto placičky rozdělíme připravenou směs masa a zeleniny a přehnutím napůl z nich uděláme knedlíčky. Upevníme jejich okraje, aby při jejich vaření nevypadla náplň. Tyto knedlíčky potom dáme vařit do vývaru z masa. Když knedlíčky ve vývaru vyplavou na povrch, vaříme je další 4 minuty na mírnějším ohni. Hotový vývar nalijeme do misek nebo talířů, ozdobíme ho vaječnými nudlemi, sekanou petrželkou a zalijeme sójovým octem. Polévku podáváme teplou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.