Knedlíčky z jater s kysaným zelím
50 min.
Ingredience
- Na uvaření knedlíčků
- 1,5litryVývar zeleninový
- Příloha
- 400gramůZelí kysané
- Těsto
- 150gramůJátra telecí
- 150gramůJátra vepřová
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 2kusyRohlíky bílé
- 1,5decilitryVývar zeleninový
- 1lžícePetržel - nať
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3špetkySůl
- 1lžíceKrupice dětská
- 3lžíceStrouhanka
- 1lžičkaMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
22 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Telecí a vepřová omytá játra, zbavená šlach a žilek pokrájíme na kostičky. Cibuli s česnekem oloupeme a drobně pokrájíme. Rohlíky nakrájíme na kolečka, dáme do mísy a zalijeme vývarem. Omytou petrželovou nať drobně pokrájíme.
- 2V pánvi si na másle osmažíme cibuli, přidáme k ní játra krátce vše orestujeme. Žemle vymačkáme z přebytečného vývaru a spolu s játry a cibulí je pomeleme na masovém strojku. K pomleté směsi přidáme petrželku, vejce, pepř, majoránku, sůl, krupici a strouhanku. Směs důkladně promícháme. Vytvoříme si v dlaních malé knedlíčky o průměru asi 3-4 cm.
- 3V hrnci si přivedeme k varu 1.5 litru vývaru a knedlíčky vaříme 7-10 minut. Vyjmeme je děrovanou naběračkou. Servírujeme je s kysaným zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.