Kněžský řízek v pikantní omáčce
30 min.

Ingredience
- 120gramůCibule
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 3lžíceOlej olivový
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2lžíceHořčice
- 2stroužkyČesnek
- 5gramůTabasco
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
29 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Řízky osušíme a lehce naklepeme. Hořčici smícháme s olejem. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme, potřeme tím řízky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- 2Rozehřejeme pánev a pak na ní pořádně rozpálíme 2 lžíce oleje. Řízky obalíme v mouce a na každé straně smažíme asi 3 minuty, sundáme z pánve. Plátky cibule osmahneme na tuku po smažení řízků dozlatova. Přilijeme fond a necháme trochu vyvařit. Vmícháme smetanu a omáčku pikantně ochutíme solí, pepřem a tabascem. “Kněžské řízky" položíme do omáčky a krátce ohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.