Kofta kebaby

195 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
15 g
Sacharidy
125 g
Vláknina
20 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vodě uvaříme fazole 40 minut, poté propláchneme, necháme okapat a vychladnout. Uvaříme pšenici bulgur ve vývaru, aby se všechen vývar vypařil. Dáme stranou.
  • 2
    Rozehřejeme lžíci oleje ve woku, přidáme pokrájenou cibuli, česnek, kmín, koriandr a smažíme. Přendáme do misky, přidáme fazole, vejce a rozmačkáme. Přidáme strouhanku, pšenici bulgar a promícháme. Přikryjeme a dáme na hodinu do lednice, dokud hmota neztuhne.
  • 3
    Na 15 minut namočíme pšenici bulgur do dvou šálků vody. Smícháme citronovou šťávu, olivový olej, petrželku, nasekané jarní cibulky, nakrájené okurky, mátu a pokrájené rajče. Vznikne nám tabbouleh, přikryjeme a necháme vychladnout.
  • 4
    Z těsta vyválíme 32 koulí. Napíchneme na grilovací jehly, pomažeme olejem a 6 minut grilujeme. Obrátíme, pomažeme a grilujeme dalších 6 minut.
  • 5
    Necháme okapat a podáváme s tabboulehem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.