Kofta kebaby
195 min.
Ingredience
- 175gramůFazole
- 350gramůBulgur
- 4,5decilitryVývar zeleninový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaKmín mletý
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 3kusyVejce slepičí
- 125gramůStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 6lžicPetržel - nať
- 4kusyCibulka jarní
- 60gramůOkurky nakládané
- 3lžíceMáta
- 1kusRajčata
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
15 g
Sacharidy
125 g
Vláknina
20 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve vodě uvaříme fazole 40 minut, poté propláchneme, necháme okapat a vychladnout. Uvaříme pšenici bulgur ve vývaru, aby se všechen vývar vypařil. Dáme stranou.
- 2Rozehřejeme lžíci oleje ve woku, přidáme pokrájenou cibuli, česnek, kmín, koriandr a smažíme. Přendáme do misky, přidáme fazole, vejce a rozmačkáme. Přidáme strouhanku, pšenici bulgar a promícháme. Přikryjeme a dáme na hodinu do lednice, dokud hmota neztuhne.
- 3Na 15 minut namočíme pšenici bulgur do dvou šálků vody. Smícháme citronovou šťávu, olivový olej, petrželku, nasekané jarní cibulky, nakrájené okurky, mátu a pokrájené rajče. Vznikne nám tabbouleh, přikryjeme a necháme vychladnout.
- 4Z těsta vyválíme 32 koulí. Napíchneme na grilovací jehly, pomažeme olejem a 6 minut grilujeme. Obrátíme, pomažeme a grilujeme dalších 6 minut.
- 5Necháme okapat a podáváme s tabboulehem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.