Koláč hovězí s mrkví
90 min.
Ingredience
- 450gramůHovězí maso mleté
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 3decilitryHovězí vývar základní
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 3lžícePetržel - nať
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 675gramůBrambory
- 2kusyMrkev kořen
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceMléko nízkotučné
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCeler - nať
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
14 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi smažíme bez tuku mleté hovězí maso cca 4 minuty. Přidáme pokrájenou cibuli, česnek a smažíme 5 minut. Přidáme mouku a minutu smažíme. Vmícháme hovězí vývar, rajčatový protlak, lžíci petrželky, vorčestr a celer. Osolíme, opepříme, přivedeme směs k varu a vaříme 25 minut. Poté přemístíme do zapékací mísy.
- 2V hrnci s vařící vodou povaříme brambory a mrkev 10 minut. Obě ingredience scedíme a poté rozmačkáme na kaši. Přidáme do kaše máslo, mléko, zbývající petrželku a přemístíme do zapékací mísy na masovou směs, abychom ji úplně zakryli.
- 3Pečeme v předehřáté troubě 45 minut. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.