Kopřivové bramboráky se slaninou
50 min.
Ingredience
- 150gramůKopřiva
- 2litryVoda pitná
- 400gramůBrambory
- 100gramůAnglická slanina
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkyMajoránka
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
38 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
296 mg
Postup přípravy
- 1Mladé jarní kopřivy omyjeme, vložíme do hrnce s vroucí vodou (2 l). Po 30 sekundách je scedíme a necháme okapat, potom je velmi drobně pokrájíme a dáme do mísy.
- 2Brambory oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme ke kopřivám. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a přidáme též ke kopřivám. Přimícháme ještě hladkou mouku, vejce, prolisovaný česnek, sůl, kmín, pepř a majoránku. Vše důkladně promícháme.
- 3V pánvi si dno potřeme olejem štětcem na pečení a když je dostatečně rozpálený, malou naběračkou naléváme těsto, rozetřeme ho a bramboráky smažíme z každé strany dozlatova. Podáváme je horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.